Natječaj

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Hercegovačko-neretvanska županija

OSNOVNA ŠKOLA ČERIN

Tel/Fax: 036/652-142

Ur.broj:10-02-30-339/24

Čerin, 16.8.2024

U skladu s člankom 85.Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju (“Narodne novine HNŽ”  br.5/00,4/04,5/04,1/14,7/16 i 7/22),čl.8. Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u HNŽ-u,(NN HNŽ-a br.12/21 i 6/23)  Suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa broj: 02-30-1549/24 od 17.7.2024. godine,  Školski odbor Osnovne škole Čerin je na sjednici održanoj 16.8.2024  godine donijelo odluku broj 10-02- 337/24 o raspisivanju  

N A T J E Č A J

za radna mjesta

A.) na neodređeno vrijeme   

1.spremačica ( centralna škola)………………………………1 izvršitelj (puna norma)

B.) na određeno vrijeme do 15.7.2025.godine

1.učitelj razredne nastave —————————————————— 2 izvršitelja

2.učitelj matematike —————————————————-1 izvršitelj (4 sata tjedno)

3.učitelj fizike ————————————————————1 izvršitelj ( 6 sati tjedno)

4.učitelj katoličkog vjeronauka —————————————–1 izvršitelj (8 sati tjedno)

5.učitelj talijanskog jezika ———————————————1 izvršitelj (4 sata tjedno)

6.učitelj likovne kulture ………………………………………………………1 izvršitelj (6 sati tjedno)

7.spremačica (centralna škola)——————————————1 izvršitelj (1/2 norme)

8.spremačica (PO DV.Ograđenik)…………………………………………….1 izvršitelj (1/2 norme)

Uvjeti natječaja: Kandidati pored općih uvjeta predviđenih Zakonom o radu FBiH („Službene novine FBiH„ br.26/16,89/18,44/22 i 39/24) trebaju ispunjavati i posebne uvjete utvrđene Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju HNŽ-a,Nastavnim planom i programom,Pedagoškim standardima i normativima za osnovno obrazovanje HNŽ-a,Pravilnikom o sistematizaciji poslova i radnih zadaća.    

Kandidati su pod obveznom i dodatnom dokumentacijom dužni dostaviti original ili ovjerene kopije dokumenata. Pod  obveznom dokumentacijom podrazumijeva se:

Prijava na natječaj, životopis, diploma/svjedodžba o stečenoj stručnoj spremi, izvod iz matične knjige rođenih ( trajno važeći), uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci). Kandidati   pored  navedenih obveznih dokumenata trebaju dostaviti i dodatne dokumente utvrđene Pravilnikom o kriterijima za bodovanje kandidata i izbora na radna mjesta u Osnovnoj školi Čerin.

Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, mjerodavni dokument nadležne institucije za mirovinsko osiguranje, uvjerenje o radnom stažu u ustanovama obrazovanja na poslovima koji odgovaraju stručnoj spremi koja se traži natječajem, uvjerenje o dužini čekanja na posao  nakon stjecanja stručne spreme koja se  traži natječajem, uvjerenje/potvrda o prosjeku ocjena tijekom studiranja.   

Za radno mjesto pod točkom A.) redni broj 1,i pod B.) redni broj 8 – potrebna je završena osnovna škola i dostaviti obveznu dokumentaciju i od dodatne dokumentacije: uvjerenje o radnom stažu na istim ili sličnim poslovima traženim natječajem i dužina čekanja na posao.

Za radno mjesto pod točkom B.) redni broj 7 kandidat mora ispunjavati uvjete  člankom 15 Zakona o profesionalnoj  rehabilitaciji i osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.  

Sukladno odredbama članka 18.st.3.Zakona o dopunskim pravima branitelja i njihovih članova obitelji u HNŽ/K (Narodne novine HNŽ/K br 6/18,4/21,7/22 ,11/23 i 1/24) prioritet pri upošljavanju imaju osobe iz članka1.ovog Zakona, ukoliko uz ostalu dokumentaciju traženu natječajem dostave dokumentaciju kojom se dokazuje pripadnost braniteljskoj populaciji ,odnosno dokumentaciju propisanu Uredbom o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ( Sl.novine HNŽbr.1/24).

Kandidati koji budu primljeni prije zaključivanja Ugovora o radu dužni su dostaviti: uvjerenje o radnoj sposobnosti, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak.

Natječaj je otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama. Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta slati izričito poštom, na poleđini napisati i  kontakt telefon i e-mail adresu.

OSNOVNA ŠKOLA ČERIN, 88265 ČERIN

– za natječajno povjerenstvo.

Natječajno povjerenstvo će obaviti intervju sa kandidatima.

Kandidati će biti blagovremeno obaviješteni o terminu intervjua.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ravnatelj:                                                      Predsjednik Školskog odbora 

Pero Petrušić                                                            Ilijana    Petrina

You may also like...